lenisaris.eu
 
 
WELKOM
                                                            5 - 11 - 2009
 
Beste Leni Saris fans, hebben julie een vraag of een idee, stuur gerust een mail.
 
Mijn Gastenboek
Lees verder Voorwoord
| Home | Prive | Snuffelhoek | Links |
| Knipsels | Fan Pagina | Boeken | Pockets |
Intervieuw voor de Antiek & Verzamelkrant.
mijn man - hij had toen zijn eigen hobby met treintjes en zilveren fietsjes: waarom ga je niet verder met het verzamelen en completeren van de collectie Leni Saris-boeken? En daarmee bedoelde hij niet alleen de gebonden uitgaven, de dubbelromans en de trilogieŽn, maar ook de pockets. Inmiddels heb ik zo'n beetje alle boeken van Leni Saris inclusief vele gesigneerde exemplaren.
Naast mijn drukke baan - Ton is onlangs met de VUT gegaan, de bofkont - hebben Ton en ik een heel druk bestaan met onze katten. Wij hebben namelijk een Ragdoll cattery en een schitterende site die absoluut de moeite waard is om te bekijken: www.ragdollcats-phenomenon.nl. Het is een drukke boel in huize Van Galen want er lopen maar liefst 9 ragdollpoezen, katers en castraten rond.
De verzameling
Welnu, wat is er zo bijzonder aan mijn verzameling? In de collectie zit onder andere een fanboek uit 1965; echt uniek om te lezen hoe populair haar boeken in die tijd al waren. Verder heb ik een aantal originele tekeningen van de omslagen van Hans Borrebach die momenteel worden ingelijst en een ereplaats in huis zullen krijgen; echt prachtig om te zien. Tevens bezit ik een  blanco exemplaar van Lieve Groetjes, een proefexemplaar van Ballade voor Pamela, een voorbeeld exemplaar van haar Biografie en door Leni Saris getekende boekenlijsten, de letters in de lucht uit de etalage van de winnaar Katie van Winkelen en dozen vol met fanbrieven en negatieven. En als klap op de vuurpijl verschijnt binnenkort haar biografie die vervolgens aan mijn collectie kan worden toegevoegd! Laurina, schrijfster, legt momenteel de laatste hand aan de biografie en over niet al te lange tijd zal deze worden uitgebracht en in de boekhandels verschijnen.
De oprichting van de site
Zes jaar geleden is het idee ontstaan om een site op te richten als ode aan Leni Saris, maar het moest wel iets zijn om haar fans te laten zien wat er allemaal aan boeken is uitgegeven in de loop der jaren. Nu is het toeval dat we voor onze Beauty, een vierjarige ragdollpoes, op een bepaald moment een nieuw huisje moesten zoeken, en beter hadden wij het niet kunnen treffen met de nieuwe baasjes. Want wat wil het geval: Peet en Corrie, inmiddels zeer goede vrienden van ons, hebben een PC-winkel en Peet heeft samen met Jan-Willem, deze site gebouwd. Ik heb het geluk gehad Leni Saris persoonlijk te hebben gekend, en zij heeft ooit de wens uitgesproken dat ik, met alles wat zij mij heeft gegeven, tot en met een schilderij aan toe, ooit nog eens een speciale Leni Saris-site zou oprichten.
Het Leni Saris Genootschap
  Laatste nieuws Laatste nieuws
Contact
Vervolg voorwoord van een van de grootste
Leni Saris fans Leny van Galen.
Vervolg voorpagina